trečiadienis, lapkričio 13, 2013

Pabėgimas nuo žiemos į...

Dar prieš savaitę net svajoti nesvajojau, kad teks greitu laiku vykti į kitą šalį ir va tau kad nori, naujiena atėjo nelauktai. Visad sakiau sau, kad į labiausiai lietuvių pamėgtą šalį važiuosiu nebent būdamas pensijoje, kai pradės varginti tolimesnės kelionės. Bet kadangi dovanotam arkliui į dantis nežiūrima tai greitai susipakavau daigtus ir išlėkiau į ... Turkiją!


Pirmą kartą teko išbandyti ir geriausiomis Europoje vadinamas “Turkish Airlines”. Lėktuvai patogūs, vietos pakankamai, karštas maistas, desertas, gerimai įskaitant ir alkoholinius nemokamai. Tik labai jau išsiblaškę pasitaikė palydovai – vyno kurio prašiau taip ir neatnešė J
Kai Lietuvoje vos pliusinė temperatūra, ypač naktimis, tai čia maloniai nustebino termometras rodantis vakare +9, o dienomis +15 laipsnių šilumos.
Atskridom jau sutemus į Stambulą ir apie ~150 km teko dar važiuot iki viešbučio. Pirmas įspūdis, kad šis miestas niekad nesibaigs, tačiau šioje Turkijos dalyje miestai vienas šalia kito, o prie pagrindinės gatvės – greitkelio nesibaigia parduotuvės. Tik likus apie 20-30 km iki Corlu miestelio važiavome laukais kur tamsu kaip šiknoj.

Corlu yra nemažas miestas arčiausiai prie pramoninės zonos, kurioje veikia labai daug įmonių. Apsistojome viešbutyje Divan. Gavau vienvietį mažiuką bet labai tvarkingai įrengtą kambarį, kur langas pusiau atsidaro ir tai tiesiai į šiuo metu statomą daugiaaukštį už kokių 10 metrų. Taaip, užuolaidas teks laikyti užtrauktas J
Kadangi važiavau ne vienas o su kitataučiu kolega, nusprendėm aplankyti 24 val per parą veikiantį restoraną viešbučio pirmame aukšte ir pavakarieniaut. Vegetarams čia gyventi būtų sunku, turbūt 15 minučių užtrukom kol išssiaiškinom ar sriuba tikrai vien iš daržovių. Su manim buvo paprasčiau, aš pirmą kartą paragavau nacionalinį jų patiekalą kebab su jogurtu bei užsiminiau, kad man geriausia sriuba – alus. J Padavėjui labai patiko, tai siūlė „sriubos“ dar tris kartus J



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą